Vlaanderen wordt op 14 februari overspoeld door jonge straatmuzikanten!

Dit is een gearchiveerd bericht

23.01.2009

Op 14 februari heeft opnieuw de Dag van het Deeltijds Kunstonderwijs plaats. De leerlingen en leerkrachten van het Deeltijds Kunstonderwijs zetten dit keer niet alleen de deuren van hun Academies, maar ook hun hart wijd open. Ze gaan massaal de straat op om muziek te maken voor de 'Buskers for Bochabela', een Zuid-Afrikaans project waarbij minder gegoede kinderen viool leren spelen. Peter van de campagne is regisseur Frank Van Passel.

Jongeren een betere toekomst bieden door muziek. Met deze doelstelling haalt het Bochabela String Orchestra minder gegoede kinderen in de streek rond Bloemfontein (Zuid-Afrika) van de straat en leert hen viool spelen. Wie het spelen onder de knie heeft, krijgt een plekje in het orkest. Het Deeltijds Kunstonderwijs, Strijkorkest Violet, Klara en Jeugd en Muziek werden partners om dit project (financieel) te ondersteunen.

Van 14 februari (Dag van het DKO) tot en met 22 februari staan een massa muzikale en artistieke activiteiten in de Academies in heel Vlaanderen op de agenda. Bedoeling is een zo hoog mogelijk bedrag in te zamelen voor het Bochabela String Orchestra dat in het voorjaar een concerttoer maakt door Vlaanderen.

Meer info: www.dagvanhetdko.be

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws