Vlaamse Opera stelt nieuw directieteam voor

Dit is een gearchiveerd bericht

22.01.2009

Paul Cools, voorzitter van de raad van bestuur van de Vlaamse Opera vzw, en intendant Aviel Cahn hebben de nieuwe managementstructuur van de Vlaamse Opera voorgesteld. Belangrijkste nieuwkomer in de directie is Henriette M. Gtz die vanaf februari haar functie opneemt als Commercieel-Financieel Directeur. Henriette heeft een ruime internationale ervaring in verschillende managementfuncties gaande van de Belgische retail tot de New Yorkse kunstwereld.

Haar komst zorgt ervoor dat Sylvain Peeters de functie krijgt van Directeur Personeel & Organisatie. Sylvain was in de periode tussen de voormalige intendant Marc Clmeur en huidig intendant Aviel Cahn overgangsmanager van de Vlaamse Opera.

Luc van Loon brengt zijn technische ervaring, die hij opdeed bij De Munt en l'Opera national de Paris, mee naar Antwerpen en Gent als Technisch Directeur. Hij is in dienst sinds maart 2008.

Aan de artistieke kant zijn er twee namen die weliswaar al bekender in de oren klinken, maar nog niet officieel werden voorgesteld aan pers en publiek. Het gaat om huis- en koordirigent Yannis Pouspourikas en Hoofd Dramaturgie Ute Haferburg. Het orkest van de Vlaamse Opera staat onder leiding van Umberto Benedetti Michelangeli.

Verwante items in de databank

Organisaties:Opera Vlaanderen (operahuis)

Terug Meer nieuws