Presentatie "Verdieping Verbreding"

Perspectieven voor inhoudelijke vernieuwing van het deeltijds kunstonderwijs

Dit is een gearchiveerd bericht

08.12.2008

Op maandag 8 december werd in Brussel het rapport "Verdieping Verbreding" gepresenteerd.  In dit document doen enkele werkgroepen binnen en rond het Deeltijds Kunstonderwijs (DKO) enkele voorstellen voor een hertekening van dit DKO.

De meest opvallende voorstellen situeren zich in de verlaging van de toegang tot het DKO van 8 tot 6jaar.  Deze jonge leerlingen zouden in de eerste twee jaren een oriĆ«ntatiecursus kunnen volgen.  De werkgroep muziek pleit er dan weer voor dat enkele bestaande curriculi (bijv. jazz en lichte muziek) onmiddellijk toegankelijk worden i.p.v. na een verplichte cursus van 3 klassiek klassiek zoals nu.  Bovendien zouden enkele nieuwe richtingen (bijv. volksmuziek, orkestdirectie) een structurele verankering krijgen.

Daarnaast pleit dit rapport voor betere uitgebouwde samenwerkingsprojecten tussen het DKO, het leerplichtenonderwijs en de sector van de amateurkunsten.

Naast het rapport "Gedeeld Verbeeld" dat kunst- en cultuureducatie onder de loep heeft genomen in het leerplichtenonderwijs is dit een tweede belangrijk richtpunt dat een volgende Vlaamse Minister van Onderwijs kan hanteren bij het begin van de nieuwe beleidsperiode.

Klik hier voor een downloadbare versie van het rapport.

Verwante items in de databank

Nieuws:Eindrapport commissie onderwijs cultuur beschikbaar (25.09.2008)
Documenten:Verdieping - Verbreding (studie/rapport)

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws