Kwarts.be benchmark online

Dit is een gearchiveerd bericht

04.12.2008

Vanaf 1 december 2008 staat de benchmarktool van het kwarts onderzoek online. Via deze tool kunnen organisaties die deelgenomen hebben aan het onderzoek zich vergelijken met groepen van gelijkaardige organisaties.

KWARTS.BE is een gezamenlijk initiatief van de kunstensteunpunten en de belangenbehartigers. Het doel van het project is om jaarlijks cijfergegevens over de professionele organisaties in het kunstenveld te verzamelen en beschikbaar te stellen voor vergelijkend onderzoek. Een honderdtal organisaties vulde de online vragenlijst in over diverse zakelijke aspecten van de werking in 2007: artistieke activiteiten, medewerkers, financi├źn, e.d.

Vanaf 1 december 2008 krijgen deze organisaties toegang tot een benchmarksysteem waarin een aantal indicatoren voor 2007 zijn opgenomen. Via een online tool kunnen groepen van relevante organisaties worden samen gesteld, waarbij men zijn eigen organisatie met deze groepen kan vergelijken. De privacy van de data wordt gegarandeerd door de samenstelling van de referentiegroepen en het feit dat er enkel gemiddelde cijfers getoond worden, nooit individuele resultaten.

Ook voor andere geïnteresseerden opent kwarts.be perspectieven. Zo worden beleidsgerichte analyses voor het geheel van de sector mogelijk dankzij deze gegevensinput. Momenteel zijn de eerste voorbereidingen reeds aan de gang voor de volgende ronde van de bevraging. In februari 2009 wordt de nieuwe vragenlijst gelanceerd en kan het project bewijzen dat het zijn kinderschoenen ontgroeid is en dienst kan doen als jaarlijkse hartslagmeter van de kunstensector.

Trefwoorden: ,

Terug Meer nieuws