AB presenteert nieuwe website, AB-huisfotograaf en AB sessions

Dit is een gearchiveerd bericht

29.09.2008

AB introduceerde de laatste weken hun vernieuwde advertenties, affiches en programmaboekjes. Sinds vandaag is ook de website volledig vernieuwd en krijgen ook de nieuwsbrief en de persberichten een nieuwe look. De vernieuwing is niet enkel visueel getint, maar vooral inhoudelijk van aard.

Met een meer heldere structuur op de homepage, een volledig opgefriste concertagenda, diepgaandere informatie op de concertpagina's en een aparte sectie voor de steeds belangrijker wordende AB-projecten, wordt de nieuwe site de online fa├žade van de AB-werking. Artiesten krijgen vanaf heden ook een eigen pagina met daarop hun AB-traject, maar nog veel meer info over de artiest in kwestie en allerhande links. Bedoeling van de nieuwe website is om AB-bezoekers niet enkel voor het concert goed en beter te informeren, maar hen ook achteraf concertverslagen en video -en fotoreportages aan te bieden.

Voor dit laatste onderdeel wordt niet enkel samengewerkt met fotocollectieven, maar werd ook na een heuse wedstrijd (en 200 deelnemers) de allereerste AB-huisfotograaf geselecteerd. AB wil namelijk ook voor andere artistieke dan muzikale disciplines als springplank dienen. Deze allereerste huisfotograaf is de Brusselse Piet Janssens en deze krijgt een jaar lang gratis toegang tot AB. Hij kan telkens in overleg met AB en de artiesten uiteraard een unieke blik achter, voor en tussen de AB schermen werpen. Hij krijgt ook zijn eigen ABXPO op het einde van het concertseizoen.

Een volledig nieuwe applicatie binnen de website zijn de profiel- of community pagina's. Je kan jouw eigen concertagenda samenstellen, kijken wie van je vrienden nog naar bepaalde optredens gaan, afspreken om te carpoolen, tickets ruilen, reageren op concertaankondigingen of je mening over een afgelopen concert uiten. Op basis van jouw verleden concertgedrag, maakt AB bovendien volledig geautomatiseerd een concertagenda op maat.

Een prominente plaats is ook weggelegd voor ABtv, een instrument dat de AB verder wil uitbouwen en waaraan AB nog meer ruchtbaarheid wil geven. Zo werden de huidige formats (de live en on demand concertopnames/streams en de ABvideoreports) opgesplitst. En er wordt een derde format gelanceerd: de AB Sessions (acoustic backstage).  De primeur gaat hiervoor naar Stef Kamil Carlens die op 22 en 23 november Carte Blanche krijgt in de AB, maar die ons nu al via AB Sessions een voorsmaakje geeft van zijn Bob Dylan-tribute. Nu te zien op ABtv!

Verwante items in de databank

Organisaties:Ancienne Belgique (grote concertzaal, club / kleine concertzaal)

Terug Meer nieuws