Dirk Van De Velde

Categorie:muziekleraar

Biografie

Dirk Van de Velde volgt les aan het Conservatorium van Gent, de Musikhochshule van Basel (Zwitserland), Musikhochschule Stuttgart en the Alexander Centre (Londen), waar hij zich steeds meer vervolmaakt in viool en kamermuziek en in de verscheidene disciplines die hij nodig acht voor het ontwikkelen van zijn talent.

Zijn internationale carrière begint reeds op vroege leeftijd als solist bij het Heidelberger Kammerorchester met concerten over zowat de hele wereld.  Dit wordt verder gezet wanneer hij als eerste violist van het Rubio Kwartet concerten speelt op de meest vooraanstaande concertpodia zoals Carnegie Hall (New York), Wigmore Hall (Londen), Dai Ichi Hall (Tokyo), Het Concertgebouw (Amsterdam) en Sydney Opera.

Zijn discografie omvat tientallen cd’s met voornamelijk strijkkwartetten uit verschillende stijlperiodes die hij opneemt met het Rubio Kwartet. Momenteel is hij concertmeester van het Zeeuws-Vlaams kamerorkest TY en leraar viool aan de academie voor Muziek en Woord te Eeklo. Daarnaast is hij leraar Alexander techniek.

Selectieve discografie als medewerker

Sjostakovich Dmitri - String quartets complete.Sjostakovich Dmitri - String quartets complete. (2003)
20ste eeuw
Rubio Strijkkwartet, Dmitri Sjostakovich
Edition 1Edition 1 (1993)
romantiek
Rubio Strijkkwartet, Joseph Haydn, Franz Schubert, Antonín Dvořák

Verwante items in de databank

Personen/groepen:Rubio Strijkkwartet (ensemble (instrumentaal))