Sarah Vermeyen

1980
Genre(s):romantiek, 20ste eeuw
Instrument(en):dwarsfluit
Huidig/voormalig lid van:Ensemble Houthandel BE, Houthandel Antwerpen, HERMESensemble

Biografie

Sarah Vermeyen begon haar dwarsfluitopleiding op achtjarige leeftijd aan de gemeentelijke muziekschool van Hoboken. Zij studeerde vier jaar aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen bij Aldo Baerten en behaalde in juni 2004 haar diploma ‘Meester in de Muziek’ met grote onderscheiding bij Carlos Bruneel aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Sinds 2006 studeert ze aan het Conservatorium van Luik bij Toon Fret. Aanvullend volgde zij verschillende masterclasses in binnen- en buitenland bij o.a. Peter-Lukas Graf, Emmanuel Pahud, Andrea Lieberknecht en Michel Debost.

In 2003 won Sarah de eerste prijs van het Nationaal Fluitconcours van Nederland. Gedurende het concertseizoen 2003-2004 speelde Sarah als stagiaire vier producties mee met deFilharmonie, onder leiding van o.a. Rudolf Barshai en Daniele Callegari. Het afgelopen seizoen werkte zij mee aan producties van Musichall, Walpurgis en Oxalys.  Ook in kamermuziekverband is zij zeer actief.
In 2001 richtte Sarah, samen met de harpiste Aurélie Guerreiro-Viegas, het kamermuziekensemble Echo op dat zich voornamelijk concentreert op het hedendaagse repertorium.