Ann Eysermans

Categorie:componist, muzikant, hedendaagse componist, hedendaagse muziek
1980
Genre(s):21ste eeuw / hedendaags, improvisatie
Instrument(en):harp, contrabas
Huidig/voormalig lid van:FENNA

Biografie

De Antwerpse Ann Eysermans werd in 1980 geboren en was al van jongs af aan bezig met muziek en beeldende kunst. Ze studeerde aan het conservatorium van Brussel en behaalde daar de masterdiploma’s muziekschriftuur (harmonie, contrapunt, fuga en compositie) in 2004 en jazz (contrabas) in 2007 bij B. Denolf. Tussen 2010 en 2014 legde ze een intermediaal doctoraatsonderzoek af aan de Vrije Universiteit Brussel, met Peter Swinnen en filosofen Kathleen Coessens en Jean Paul Van Bendegem als promotoren. Het zette haar er toe aan om ook filosofie te studeren.

Eysermans’ activiteiten beperken zich allerminst tot componeren. Op bas, harp en viola da gamba improviseert ze en speelt ze eigen werk bij allerlei groepen. Samen met bassist Frederic Lyenn Jacques vormt ze R naakt I, waarin ze gedichten met composities, miniaturen, grafische partituren en improvisaties verbindt. In 2016 richtte ze het experimentele trio FENNA op, samen met klarinettist Frans Van Isacker en percussionist Nicolas Chkifi. In 2019 kwam ook DUO tot stand: Frans Van Isacker speelt hier klarinet en altsaxofoon, Eysermans op harp en muziekdoosjes. Andere samenwerkingen zijn Fnussjen en Zwaan. Eysermans is ook ‘artist in residence’ bij ChampdAction, waar ze eigen projecten ontwikkelt en als muzikante en performer meewerkt aan talloze producties. Verder is ze artistiek verantwoordelijke binnen de educatieve werking bij MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek]. Ze was ook één van de mede-organisators van Chaque moi, een reeks concerten, tentoonstellingen en performances in Heist op den Berg.

Selectieve discografie

For trainspotters onlyFor trainspotters only (2022)
21ste eeuw / hedendaags, improvisatie / experimenteel
Ann Eysermans

Selectieve discografie als componist

MiniaturesMiniatures (2014)
barok, 21ste eeuw / hedendaags
anoniem, Duo 64-Feet, Ann Eysermans, Joris Verdin, György Kurtág, Wannes Vanderhoeven
ReciprocityReciprocity (2013)
21ste eeuw / hedendaags
Nico Couck, Simon Steen-Andersen, Marc Applebaum, Johannes Kreidler, Clemens Gadenstaetter, Ann Eysermans, Stefan Beyer, Marko Ciciliani (...)

Verwante items in de databank

Externe links:Ann Eysermans op Facebook
Componistenfiche Ann Eysermans