Al di Miseria

Categorie:ensemble (vocaal-instrumentaal)
2012
Genre(s):21ste eeuw / hedendaags, 20ste eeuw, klassiek crossover

Korte beschrijving

Een uitdagende mix van theatraal cabaret en opera doorspekt met een flinke dosis post-rock

Biografie

Samenstelling: Helene Bracke (stem), Annelies Heyvaert (blazer, fluit), Tine Allegaert (toetsen, trompet), Nicky Frissyn (bas, klassieke gitaar), Jeroen De Brauwer (bas, electirische gitaar), Annebelle Dewitte (drum)

 

Eigenzinnig als Queen, grillig als Tom Waits en irreëel als Klaus Nomi. Zo opvallend als Nina Hagen en meeslepend als Tim Burton. Een uitdagende mix van theatraal cabaret en opera doorspekt met een flinke dosis post-rock: zet je schrap voor Al di Miseria! 


De groep werd in 2012 opgericht door 5 prettig gestoorde dames en één heer met veel ideeën. Sindsdien trad ze op in grote en kleine zalen, gaande van een gezellig café en de livestudio van StuBru tot het grote podium bij St.-Jacobs tijdens de Gentse Feesten 2013. Met meer dan 30 optredens in haar eerste levensjaar wordt de groep hoe langer hoe meer een vaste waarde in het actuele muzieklandschap.

Al di Miseria bewijst haar reputatie als liveband met commentaren als “hun klassiek op een prikkeldraad van pop blaast je van je sokken” (demoeial.be), "veruit de origineelste en meest verrassende band; zette publiek en jury redelijk voor schut” (Jonge Wolven 2012), “Al di Miseria kun je nergens plaatsen en het is daarbovenop nog eens heel goed gedaan, heel professioneel van niveau” (Kristof Uittebroek, Customs).

Een must-see, must-experience voor elke muziekliefhebber.

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Al di Miseria verenigt rock en klassiek (26.11.2013)