Besides

Categorie:ensemble, hedendaagse muziek
2009
Genre(s):21ste eeuw / hedendaags
Huidige/voormalige leden:Toon Callier, Jutta Troch, Jeroen Stevens, Fabian Coomans, Sam Faes, Marieke Berendsen, Nele Geubels, Romy-Alice Bols, Jasper Braet

Biografie

samenstelling: Fabian Coomans (piano), Nele Geubels (saxofoon), Sam Faes (cello), Jeroen Stevens (percussie),  Jutta Troch (harp), Jasper Braet (gitaar), Romi-Alice Bols (dwarsfluit), Toon Callier (gitaar) en Marieke Berendsen (viool)

Besides is een ensemble van negen muzikanten met een gezamenlijke passie voor de uitvoering, creatie en presentatie van nieuwe muziek in de meest brede betekenis van het woord. Vertrekkend vanuit de gecomponeerde muziektraditie spelen (live-)elektronica, performance en improvisatie een belangrijke rol in de samenstelling van nieuwe programma's. De activiteiten van de muzikanten situeren zich op heel verschillende terreinen: van pop/rock over elektronische muziek, van klankdesign tot muziektheater, compositie en zelfs de organisatie van festivals. In combinatie met de niet-alledaagse bezetting van harp, saxofoon, drums, viool, cello, fluit, e-gitaar, piano en elektronica, maakt dat Besides de facto voor een nieuw geluid staat. Een nieuw repertoire ontstaat daarom enkel door steeds nieuwe allianties aan te gaan met componisten, klankkunstenaars of gespecialiseerde uitvoerders. Besides werd twee jaren gecoacht door muzikanten van het Ictus en het Spectra Ensemble binnen kader van de Advanced Master in Contemporary Music (Conservatorium Gent) en krijgt vanaf januari 2011 administratieve ondersteuning van COHORT.

Verwante items in de databank

Externe links:Facebookpagina van Besides Ensemble