Christophe Bursens

Categorie:muzikant
Instrument(en):orgel

Biografie

Christophe Bursens volgde als kind orgelles bij Jan Van Landeghem. Hij werd laureaat van de Dexia wedstrijd 'Dexia Classics'.

Aan het Lemmensinstituut te Leuven behaalde hij het diploma 'Meester in de Muziek' voor de optie orgel (Lik Bastiaens) en klavecimbel (Kris Verhelst). Hij studeerde verde te Amsterdam bij jacques Van Oortmessen en Menno Van Delft.

Christophe treedt als solist vaak op in binnen-en buitenland.

Hij is titularis van de orgels in de Sint-Jozefkerk, H-Familiekerk en mede-organist van het nieuwe Flentrop-orgel in de Sint-Nicolaaskerk te Sint-Niklaas. Momenteel is hij kleraar klavecimbel en muziekgeschiedenis aan de academies van Meise en Wijnegem.

 

Selectieve discografie

Twintig jaar het orgel in Vlaanderen vzw 1990-2010Twintig jaar het orgel in Vlaanderen vzw 1990-2010 (2010)
20ste eeuw, romantiek, classicisme, barok
Luc Ponet, Thomas Babou , Jan Vermeire, François-Joseph Fétis, Johan Hermans, Jean Adam Guilain, Joris Verdin, Peeter Cornet (...)
Het Bremser-en het Loretorgel in Onze-Lieve-Vrouwkapel van het Centrum Elzenveld in AntwerpenHet Bremser-en het Loretorgel in Onze-Lieve-Vrouwkapel van het Centrum Elzenveld in Antwerpen (2010)
barok
Christophe Bursens, Claudio Merulo, Giovanni de Macque, Giovanni Gabrieli, Girolamo Frescobaldi, Pablo Bruna, Jan Pieterszoon Sweelinck, Heinrich Scheidemann (...)

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Beschreven schijf - twee vliegen in één klap (07.2010)