Decker-Decombel

Categorie:groep / artiest
Genre(s):hedendaagse folk
Huidige/voormalige leden:Maarten Decombel, RĂ©mi Decker

Biografie

Twee broekventjes van vijftien waren ze, toen ze voor het eerst samenspeelden. Rémi had net uitgevlooid hoe je zo’n doedelzak opblaast en Maarten was maar pas aan de folkgitaar komen snuffelen. De ene uit de bossen van Virton en de andere van ’t strand van Oostende. Het verst-uiteenliggende-folkduo-binnen-de-landsgrenzen. Of hoe Belgisch een groep kan zijn.

De tieners van toen zijn intussen ferm opgeschoten gasten geworden, en ook muzikale rugzak is er alleen maar op gegroeid. Langsheen hun eigen groepen Göze en Sourdine richten ze samen Griff op, het mini-folkorkest dat in 2005 hoge ogen gooit met hun eerste cd.

Onder eigen naam spelen Maarten Decombel en Rémi Decker vrolijke no-nonsense folk,muziek die zich situeert op het Belgische kruispunt van Europese culturen. Hun kracht is het verbazingwekkende gemak waarmee ze hun eigen composities laten klinken als eeuwenoude traditionele deuntjes.

Niks in de handen, niks in de mouwen. Sterke melodieën, stevig en sober, met een straffe drive gespeeld. Integere luistermuziek, gerijpt in de eiken vaten van de muzikale traditie.