Kobe Van Cauwenberghe

Categorie:muzikant, solist
Antwerpen, 1984
Genre(s):21ste eeuw / hedendaags, 20ste eeuw
Instrument(en):gitaar
Huidig/voormalig lid van:Zwerm, Nadar

Biografie

Gitarist Kobe Van Cauwenberghe is een toegewijde uitvoerder van de muziek van vandaag. Naast een Master diploma van het conservatorium van Gent, waar hij studeerde bij Tom Pauwels, behaalde hij ook een Master diploma in Contemporary Performance aan de Manhattan School of Music, waar hij studeerde bij David Starobin en Mark Stewart. Om deze studie te verwezenlijken verwierf hij een beurs van de Belgian American Education Foundation.

Tijdens zijn verblijf van 3 jaar in New York City, was Kobe de vaste gitarist bij het Wet Ink Ensemble en was hij als freelance gitarist betrokken bij verschillende grote projecten waaronder een tournee met het Signal Ensemble en Helmut Lachenmann naar aanleiding van de 75ste verjaardag van de componist en, met het Talea ensemble, de Amerikaanse creaties van Fausto Romitelli’s Professor Bad Trip, An Index of Metals en zijn solo werk Trash TV Trance. Daarnaast werkte Kobe ook samen met het Callithumpian Consort in Boston, de Internationale Ensemble Modern Akademie in Frankfurt en het Either/Or Ensemble in New York.

Vanaf het seizoen 2011-2012 maakt Kobe terug deel uit van het elektrisch gitaar-quartet Zwerm, dat hij in 2007 mee oprichtte, en is hij ook vast lid van het Nadar Ensemble. Als solist speelt hij regelmatig bestaand hedendaags solo repertoire en werkt hij momenteel ook aan een project bestaande uit speciaal voor hem geschreven nieuwe werken van jonge opkomende componisten uit de New Yorkse nieuwe muziek scène.

Kobe speelde de voorbije jaren concerten in Europa, de Verenigde Staten en Canada, zowel als solist als in kamermuziek formatie en groot ensemble. Hij speelde in concertzalen zoals deSingel, Flagey, BOZAR, Merkin Hall, Miller Theater, Symphony Space en Le Poisson Rouge en op festivals zoals Ars Musica, What's Next, The Bang on a Can Marathon, Tribeca New Music Festival en de Darmstadt Ferienkurse für neue Musik, alwaar hij in 2010 de Stipendienpreis won.

Kobe Van Cauwenberghe is te horen op het Psi label, New World Records en te zien op een DVD gewijd aan Helmut Lachenmann op Mode Records.

Selectieve discografie

Give my regards to 116th streetGive my regards to 116th street (2015)
21ste eeuw / hedendaags
Kobe Van Cauwenberghe

Selectieve discografie als medewerker

Larry Polansky - The world's longest melodyLarry Polansky - The world's longest melody (2010)
21ste eeuw / hedendaags
Zwerm, [sic], Larry Polansky