Ensemble MP21

Categorie:ensemble (instrumentaal)
Genre(s):Klassiek
Huidige/voormalige leden:Karel Schoofs, Griet Bols, Jean-Michel Charlier, Jan Van Duffel, Miek Laforce, Bob Permentier, Frank Peters, Catherine Spileers, Marije van den Berg

Korte beschrijving

De vaste kern van MP21 bestaat uit een blaaskwintet met piano, dat zich in variabele bezetting met verrassende programma's presenteert. Daarnaast worden er vaak samenwerkingsprojecten gerealiseerd met andere ensembles en musici. De ensembleleden zijn allen verbonden aan gerenommeerde orkesten en conservatoria in Nederland en Belgiƫ.

Biografie

samenstelling:  Marije Van den Berg (dwarsfluit), Griet Bols (hobo), Karel Schoofs (hobo), Jean-Michel Charlier (klarinet), Jan van Duffel (hoorn), Mieke Laforce (hoorn), Bob Permentier (fagot), Frank Peters (piano), en Catherine Speleers (piano)

De ensembleleden van MP21 troffen elkaar in de zomer van 2003 op het jaarlijkse  Festival van ARAM in de Franse Anjou. Een zomerfestival dat door de jaren heen groeide tot een groep van ongeveer veertig musici die nu jaarlijks vele concerten, stages en masterclasses organiseert voor amateurs en jonge professionals op het 'Festival de l'Abbaye du Pin' en de 'Concerts en nos Villages'.

Het Festival is een concertcyclus waar Quatuor Danel, MP21 en bevriende musici een week lang drie concerten per dag rond een bepaald thema laten klinken op de abdij zelf en in de stad Poitier.

De 'Concerts en nos Villages' is een serie avondconcerten in de kerkjes van de omliggende dorpen waarbij publiek en musici elkaar treffen bij een 'verre d'amitié'.
Musici en publiek kijken er ieder jaar weer naar uit om elkaar te ontmoeten: ARAM staat voor Association Rencontre Art Music.

MP21 wil de bevlogen visie op klassieke muziek die zo vanzelfsprekend is bij ARAM, ook uitdragen in kleine kerkjes en op de grote concertpodia buiten het franse festival.
Sinds de eerste ontmoeting komen ze steeds weer bij elkaar om te musiceren op een manier die hen lief is. Met hart en ziel, op mooie plekken, omringd door vrienden, met een goed glas wijn en op hoog niveau.

 

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Een festival voor hedendaagse kunstmuziek (04.08.2004)