Tom De Haes

Categorie:componist, muzikant
1979
Genre(s):populair / licht klassiek, 21ste eeuw / hedendaags
Instrument(en):saxofoon

Biografie

Na het voleindigen van de opleidingen woord en muziek aan het Mechelse conservatorium met grootste onderscheiding, koos Tom De Haes (°1979) om een muzikale koers te varen. Hij vatte hogere muziekstudies aan te Leuven (Lemmensinstituut), waar hij de ‘Master’-diploma’s saxofoon (bij mevr. N. Bal), compositie (bij dhr. J. Van der Roost), hafabradirectie (bij dhr. E. Saveniers) en kamermuziek behaalde, alsook het Hoger Diploma saxofoon en het aggregaatsdiploma.

Na zijn studies aan de K.U. Leuven, mocht hij tevens ‘Licentiaat in de Musicologie’ aan dit palmares toevoegen. Hij werd laureaat, als saxofonist en als componist, van verscheidene nationale en internationale wedstrijden en van Sabam mocht hij de medaille voor Belgische Artistieke Promotie in ontvangst nemen. Hij is leraar saxofoon en hafabradirectie (DKO) aan de muziekacademies van Willebroek, Lier en Genk en doceert saxofoon, encyclopedie-seminarie en saxofoonensemble aan het Lemmensinstituut.

Zijn composities (een tot nog toe bescheiden oeuvre voor de meest uiteenlopende bezettingen) werden uitgevoerd door o.a. het Nagoya University of Arts Wind Orchestra, de Royal Netherlands Army Band ‘Johan Willem Friso’, Spectra ensemble, Clarinet Choir ‘Walter Boeykens’,…

Verscheidene composities werden opgenomen op CD en uitgegeven bij DMP, Beriato en De Haske.

Selectieve discografie als componist

CantabileCantabile (2008)
20ste eeuw
St├ęphane Vande Ginste, Tom De Haes, Ludo Claesen, Bert Van Herck, Peter Thys, Geert D'hollander, Bernard Baert, Stefaan De Lange (...)

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Vlamo documentatiecentrum (07.2009)