Yvan Vander Sanden

Neerpelt, 1972
Genre(s):21ste eeuw / hedendaags

Biografie

Yves Vander Sande studeerde muziektheorie aan het Lemmensinstituut te Leuven. Hij studeert er in 1996 af als muziektheoreticus. Daarna specialiseert hij zich in informatika en doceert hij gedurende 8 jaar binnen deze branche. In 2004 studeert hij opnieuw muziek, deze keer te Gent, bij Godfried-Willem Raes. Ondertussen krijgen verschillende van zijn werken onderscheidingen. Zo wordt het werk 4 het winnend werk in de compositieprijs van Vlaams-Brabant in 2005 en wordt 2 days in a life in de Euprint kompositiewedstrijd 2007 bekroond. In 2008 schrijft hij Abstract 8 in opdracht van het Gentse conservatorium en Analysis of Concept voor de Capella Voce 

Sinds september 2008 is Yvan als komponist, programmeur en zakelijk leider in dienst bij Stichting Logos.

Al zijn muziek is te raadpolegen op http://youngmusic.org

Yves Vander Sanden leidt ook het Vocaal Ensemble Markant, 20 enthousiaste zangers uit het Leuvense, die muziek brengen van de 20ste en 21ste eeuw, maar tevens interesse hebben voor de renaissance.

Selectieve discografie als componist

Lonely RobotsLonely Robots (2010)
21ste eeuw / hedendaags
Godfried-Willem Raes, Yvan Vander Sanden, Sebastian Bradt, Kristof Lauwers, Moniek Darge, Troy Rodgers, Xavier Verhelst
De nieuwe oogst. Nationale Koorcompositiewedstrijd 2007De nieuwe oogst. Nationale Koorcompositiewedstrijd 2007 (2007)
20ste eeuw
Capella di voce, Jacqueline Fontyn, Ludo Claesen, Ludo Geloen, Kurt Bikkembergs, Sebastiaan Van Steenberge, Martin Slootmaekers, Noor Sommereyns (...)
De nieuwe oogst. Nationale koorcompositiewedstrijd 2005De nieuwe oogst. Nationale koorcompositiewedstrijd 2005 (2005)
20ste eeuw
Capella di voce, Kurt Bikkembergs, Jan Van Landeghem, Dirk Van Croonenborch, Vic Nees, Peter Lejaeghere, Noor Sommereyns, Kristiaan Van Ingelgem (...)