Peter Ickx

Categorie:solist, muzikant
Genre(s):20ste eeuw, romantiek, classicisme, barok
Instrument(en):zang (contratenor)

Biografie

Peter Ickx studeert viool en zang aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Hij behaalt er de Eerste Prijs Notenleer en het Pedagogisch Getuigschrift voor Kamermuziek en nadien een Meestergraad.
Aan het Vlaamse Conservatorium van Brussel en het Conservatoire Royal de Musique de Bruxelles behaalt hij Eerste Prijzen en het Hogere Diploma Chant-Opéra en Chant-Concert. Hij is de eerste gediplomeerde contratenor in België.

Tijdens zijn zangopleiding krijgt Peter les van Liane Jespers, Louis Devos, René Jacobs (Basel), Ludovic de San en Loh Siew Tuan (London). Onder hun leiding werkt hij aan zijn talent en verdere muzikale ontplooiing. Peter specialiseert zich in de genres concert, lied, opera en oratorium. In 1988 behaalde hij de prijs van 'beste contratenor' op het concours Francesco Viñas te Barcelona.

Geregeld vertolkt hij met succes recitals in o.a. de foyers van de
Bourla- (Antwerpen) en de Muntschouwburg (Brussel) maar ook meer en meer in het buitenland zoals Italië, Kroatïe, Polen, Israël, Frankrijk.

Tot slot doceert Peter bij Ludovic de San aan het Conservatoire Royal de Musique de Bruxelles (1989-1997) en bij Gerda Hartman aan het Conservatoire Royal de Mons (1997-2003), waar hij later professor werd. Sinds 2003 verzorgt hij een lesopdracht aan de muziekacademies van Boom en Meise.

Selectieve discografie

Biesemans Janpieter - RetrospectiveBiesemans Janpieter - Retrospective (2010)
21ste eeuw / hedendaags, 20ste eeuw
Geert Van Gele, Janpieter Biesemans, Peter Dhoore, Leo Verheyen, Alain De Rudder, Piet Van Bockstal, Peter Ickx, Lin Ching Cheng (...)
Peter Benoit. Minnaar tussen Vlaanderen en ParijsPeter Benoit. Minnaar tussen Vlaanderen en Parijs (2001)
romantiek
Dirk Rombaut, Peter Ickx, Peter Benoit

Selectieve discografie als medewerker

Het SacramentHet Sacrament (1990)
Klassiek, filmmuziek
Frédéric Devreese, Frédéric Devreese, Filharmonisch orkest van de BRT