Thomas Lauwers

Categorie:muzikant
Genre(s):kleinkunst, nederlandstalige pop
Instrument(en):zang

Biografie

Op 15-jarige leeftijd schreef hij zijn eerste Nederlandstalige lied. Hoewel er interesse is voor toneel en poëzie, kiest hij voluit voor de muziek. Thomas probeert de wereld rondom te vatten in zijn liedjes vol liefde en onbehouwen passie, eenzaamheid en overtollige luxe.

In 2001 wordt Amuze opgericht. Ze spelen halve finales en finales van verschillende muziekwedstrijden waaronder de Nekkawedstrijd in 2002. In 2006 wordt Amuze stopgezet.

Thomas gaat in 2005 ook solo de boer op. Hij schittert in de muziektheaterproductie Louis, een muzikaal eerbetoon aan Louis Neefs met big band en Sabien Tiels, William Reven en Jenne Decleir. In 2006 wordt Louis hernomen in de theaters tussen september en half december. Vanaf december 2006 is Thomas te zien in de productie RAMSES! met Jenne Decleir en Truus Druyts en het Shaffycombo o.l.v. Dirk Schreurs.

In 2007 wordt Thomas "artiest in residentie" binnen de AB in Brussel. Dit houdt in dat hij de kans krijgt om enkele dagen op te nemen in de AB studio. Hij kiest Peter Revalk als producer. De bezetting bestaat nu uit Luk Michiels (bas en contrabas), Bart Van Aken (drums), Stan Driesen (toetsen), Koen Wauters (gitaar). Half november komt het eerste "eigen" Thomas Lauwers album "Ik Kom Er Aan" uit op het label van muziekhuis BLAUWVZW, verdeling via Music & Words en Digiland Records.

Selectieve discografie

Ik kom er aanIk kom er aan (2007)
kleinkunst
Thomas Lauwers