Jan Rypens

Categorie:muzikant, componist
Genre(s):20ste eeuw
Instrument(en):trombone

Korte beschrijving

componist, arrangeur, muzikant

Biografie

Jan Rypens begon zijn muziekstudies aan het conservatorium van Brussel als trombonist bij Ivan Meylemans. In 1997 zette Jan zijn studie voort aan het conservatorium van Antwerpen waar hij, gedoceerd door Ben Haemhouts (trombone), Dirk de Caluwé en Jan Hadermann (hafa-directie), afstudeerde in 2001. Vervolgens studeerde hij verder trombone bij Bart Vannieuwenhuyze, aan het conservatorium van Brussel.
Drie seizoenen lang was Jan verbonden aan de musical-afdeling van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen als dirigent en trombonist.
Verder verleende hij reeds aan de meeste Vlaamse orkesten zijn professionele medewerking als free-lance trombonist en dirigeert hij diverse verenigingen

Als arrangeur is hij sedert 2000 verbonden aan muziekuitgeverij BERIATO MUSIC en legde zich toe op transcripties van klassieke werken.

Jan werkt bij LEMCA Music Shops, één van Vlaanderens grootste muziekwinkels.

Selectieve discografie als componist

BerglichtBerglicht (2009)
21ste eeuw / hedendaags
Musikkorps der Bundeswehr, Oliver Waespi, Karel Deseure, Leroy Anderson, Menno Bosgra, Dirk Brossé, Jan Rypens, Walter Ratzek (...)
Fables and FantasiesFables and Fantasies (2005)
20ste eeuw
Bert Appermont, Willy Fransen, Jan Rypens, Sven van Calster, Stef Minnebo
Devil's IslandDevil's Island (2004)
20ste eeuw
An Raskin, Bert Appermont, Wouter Lenaerts, Jelle Tassyns, Jan Rypens, Willy Fransen, Steven Verhaert, Stef Minnebo (...)