Jurgen De Pillecyn

Categorie:componist, hedendaagse componist
Hamme (O.-Vl.), 20.01.1965
Genre(s):20ste eeuw, 21ste eeuw / hedendaags

Biografie

Jurgen De Pillecyn (°1965) studeerde in 1986 af aan het Koninklijk Conservatorium Brussel waar hij verschillende eerste prijzen behaalde (fuga 1989). In 2000 rondde hij zijn studies af met zowel een Master in Muziekschriftuur als in Compositie (bij Rafaël D'Haene). Naast zijn studies aan het Conservatorium studeerde hij Muziekwetenschappen aan de KUL waarvoor hij een eindwerk maakte over de invloed van Schumann op Brahms. Sinds 1989 doceert hij aan KCB (Muziekschriftuur en Compositie) en aan de Academie van Schaarbeek (Muziekgeschiedenis). 
Zijn composities worden regelmatig uitgevoerd in binnen- en buitenland en bestrijken alle genres : liederen (in het Nederlands, Frans, Duits), kamermuziek (waaronder 3 strijkkwartetten en een sextuor), orkestmuziek (ook een concerto voor klarinet) , muziek voor solo-instrumenten, koor. In 2018 werd zijn Oratorium Brieven uit de ziel bij verschillende gelegenheden uitgevoerd in België en de Verenigde Staten. Hij gaf masterclasses aan verschillende hogescholen en universiteiten in Italië en de VS.
De Pillecyn is lid van het Robert Schumann Gesellschaft Düsseldorf en Alumnus van de Académie Royale de Belgique.

Selectieve discografie als componist

In Flanders' Fields: Songs on poems by Guido GezelleIn Flanders' Fields: Songs on poems by Guido Gezelle (2004)
20ste eeuw
Freddy Coppé, Jan Huylebroeck, Hilde Coppé, Willy Carron, Reinhilde Weytjens, Yves Bondue, Dirk Verbrugghe, Hans Aerts (...)
Liederen op gedichten van Guido gezelleLiederen op gedichten van Guido gezelle (1999)
21ste eeuw / hedendaags, 20ste eeuw
Lotustrio, Hilde Coppé, Reinhilde Weytjens, Freddy Coppé, Dirk Verbrugghe, Jan Huylebroeck, Willy Carron, Yves Bondue (...)

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Vlaamse nieuwe muziek leeft (11.2006)
Externe links:Componistenfiche Jurgen De Pillecyn