Robert Mosuse

Categorie:muzikant
Instrument(en):percussie

Biografie

Deze percussionist-zanger haalde samen met zijn broer Ronny Mosuse in 1980 de finale van Humo's Rock Rally met de B-Tunes, en werd later mee ingelijfd in The Radios, met Bart Peeters. In de loop van de jaren 90 was hij ook te zien aan de zijde van Paul Michiels (The Big M's) en bij de party-groep Plane Vanilla. In 1997 nam hij de CD "Sacred Memories" op, met daarop dertien door soul geïnspireerde popsongs, en in 1998 speelde hij de hoofdrol in de musical Jesus Christ Superstar.

In April 2000 overleed de zanger op amper 30-jarige leeftijd, aan de gevolgen van een hersentumor. Slecht weinig mensen werden erover ingelicht, maar deze ernstige ziekte werd al tien jaar geleden vastgesteld, en heel langzaamaan werden de gevolgen ervan ernstiger (uitputting, epileptische aanvallen...). In de laatste maanden van zijn leven trok hij zich bijna volledig terug omdat de ziekte steeds harder toesloeg.
Op zijn begrafenis in Antwerpen nam collega en hechte vriend Bart Peeters afscheid met de woorden : "Hij kon de sterren van de hemel zingen en sinds donderdagavond kent hij ze persoonlijk."