Steven Marien

Categorie:muzikant
Genre(s):20ste eeuw, barok
Instrument(en):zang (tenor)
Contact van:Il Nostromo del Sogno
Huidig/voormalig lid van:Il Nostromo del Sogno

Biografie

Tenor Steven Marien studeerde muziekwetenschappen aan de K.U.Leuven en zang aan het Lemmensinstituut bij Gerda Lombaerts en Dina Grossberger. Hij volgde masterclasses bij ondermeer Monique Zanetti, Greta De Reyghere, Dirk Snellings en Udo Reinemann en is ondertussen ook zelf actief als zangleraar. Steven Marien maakt deel uit van Aquarius o.l.v. Marc Michaël De Smet en werkte samen met ondermeer het Vlaams Radio Koor en met Studium Chorale Maastricht.
Als solist concentreert hij zich op het barokrepertoire – vooral de evangelistenpartijen in Bachs passies liggen hem na aan het hart – en op het oeuvre van Benjamin Britten. Hij leidt ook Il Nostromo del Sogno, een ensemble dat zich grotendeels toelegt op middeleeuwse muziek.Met zijn eigen ensemble Il Nostromo del Sogno startte hij eind 2011 een onderzoeksproject op over voordracht- en zangcultuur in het 14de eeuwse Noord-Frankrijk.


Als solist was Steven Marien recent te horen in cantates van Bach en Telemann, de titelrol in L’Orfeo van Monteverdi (in een regie van Koen Laukens, tevens Aquarius-lid), het Requiem van Mozart en in werk van Vic Nees. Hij zong en speelde mee in Verder, een muziektheaterproductie van Toneelgroep Nunc met muziek van Ward De Vleeschhouwer. Met Ellen Schafraet brengt hij Dancer before God, een kamermuziekprogramma dat put uit 8 eeuwen repertoire voor tenor en harp.

Selectieve discografie

Een ontmoeting met de muziek van Stefaan VanheertumEen ontmoeting met de muziek van Stefaan Vanheertum (2006)
20ste eeuw
Guy Penson, Steven Marien, Annelies Brants, Arco Baleno, Stefaan Vanheertum