Ludo Vandeau (groep)

Categorie:groep / artiest
Genre(s):chanson

Korte beschrijving

Frans (en Spaans) chanson

Biografie

Ludo Vandeau en zijn muzikanten brengen Frans chanson. Af en toe een Spaans chanson. Geen folk, geen rock noch wereldmuziek, maar chanson.

Sinds het verschijnen van de eerste cd is Ludo Vandeau steeds verder geëvolueerd in een eigen Franstalig chanson. Invloeden van klassieke muziek en arrangementen, invloeden uit jazz, pop, folk en improvisaties, komen langs.
Waar men met de eerste cd zichzelf wou voorstellen (onder de naam Bodixel), werd met de tweede cd ‘Métropole’ een eigen duidelijk spoor getrokken. Hierdoor kon Ludo Vandeau eindelijk op eigen benen staan.
Dit resulteerde in concerten in culturele centra in België en concerten in Chili (2004), Cuba (2005) en Frankrijk (2007 en 2008). En samenwerkingen met gastmuzikanten en vertellers. (o.a. door Jan Vanlangendonck, Jessy de Caluwe en Raf Coppens).

Ludo Vandeau (woont in Gent, maar pendelt soms tussen Frankrijk en Gent), die van kindsbeen af de Franse en Spaanse wereld in huis kreeg door een half-Waalse moeder aan de ene kant en een Spaanse grootmoeder aan de andere kant, brengt zijn heel eigen Franstalige muziek. Een eigen wereld "waarin de seizoenen zich tegen zijn ziel aanschurken" (de standaard 2006)

In projecten brengen ze een muziek- en verhalenprogramma waarbij de liederen worden afgewisseld met verhalen. Bijvoorbeeld rond Pablo Neruda of Johan Anthierens. In schoolconcerten brengen ze in een speciaal project liederen van de Groten van het Franse chanson. Maar telkens in hun eigen koppig arrangement. Een veelheid van sferen, stukjes vol emotie en weemoed. Poëtische kracht en sterke melodieën. Soms intimistisch en breekbaar, soms swingt, soms verfijnde pop.