High Voltage

Categorie:groep / artiest
Genre(s):Jazz
Huidige/voormalige leden:Lode Mertens, Peter Verhaegen, Nico Schepers, Lieven Venken, Dieter Limbourg, Bart Van Caenegem

Biografie

Zoals de naam al laat vermoeden zorgt deze formatie voor muzikaal vuurwerk. Het verhaal is even eenvoudig als boeiend: drie blazers ontmoeten elkaar, treffen een geniale ritmesectie, en samen slaan ze de eerste gensters. Aanvankelijk vooral in het hardbopgenre, daarna meer en meer in arrangementen en composities van eigen hand, waarbij het uitgangspunt de akoestische setting van de band is. Deze jeugdige muzikanten stralen een directheid en tot in de poriën doordringende kracht uit door hun enthousiasme, vitaliteit en energie. Het High Voltage Sextet is opgericht in mei 1998 en heeft zich op korte tijd weten te doen opmerken door toonaangevende jazzcentra. In augustus 1999 waren zij te gast op het festival Jazz in 't Park in Gent en in september 2000 waren zij te horen op September-Jazz-festival van De Werf in Brugge. Bovendien wonnen zij in datzelfde jaar de BAP-prijs van Sabam. In april 2001 hebben zij, in samenwerking met de Jazz-Lab Series, een tournee door Vlaanderen verzorgd. In januari 2003 won High Voltage Sextet de Klara-Tandem Trofee, samen met I Solisti Del Vento. (Laatste update: januari 2003; bron: High Voltage Sextet)

Selectieve discografie

Hoppin' aroundHoppin' around (2004)
Jazz
High Voltage
Kamermuziek uit Vlaanderen 2003Kamermuziek uit Vlaanderen 2003 (2003)
20ste eeuw, romantiek, classicisme
I SOLISTI, Spiegel Strijkkwartet, Narziss und Goldmund Pianotrio, High Voltage, Prometheus Ensemble, Oxalys, Quatuor Danel , Black Jackets Company (...)