New Art Trio

Categorie:ensemble (instrumentaal)
2000
Genre(s):20ste eeuw

Korte beschrijving

Het New Art Trio is één van de leidende Belgische ensembles voor nieuwe muziek. Zij brengen wat niet courant, kwaliteitsvol is en aandacht verdient.

Biografie

Het New Art Trio is een dynamisch trio dat bestaat uit Vlad Weverbergh (klarinet), Vera Baliko (cello) en Stefan Meylaers (piano). Naast het grote repertoire wil het New Art Trio zich vooral ook concentreren op de minder bekende meesterwerken met grote aandacht voor eigentijdse muziek maar vooral voor de Vlaamse muziek. De plaats die het New Art Trio binnen dit hedendaags tijdskader wil innemen is dat van een ensemble dat zich hoofdzakelijk oriënteert op de uitvoering van tonale, vrij-tonale en postmodernistische muziek. Ook de persoonlijke samenwerking met diverse componisten draagt het New Art Trio hoog in het vaandel.

Bezetting:
Roeland Hendrikx, clarinet
Vera Baliko, cello
Stefan Meylaers, piano

Selectieve discografie

Jizo & other concert works by film composersJizo & other concert works by film composers (2008)
Klassiek
New Art Trio, Vlad Weverbergh, Stefan Meylaers, Vera Baliko, Frédéric Devreese, Nina Rota, Astor Piazzolla, Adrian Williams (...)
Stefan Meylaers, portrait of a composerStefan Meylaers, portrait of a composer (2000)
20ste eeuw
Piet Van Bockstal, New Art Trio, Luc Bergé, Marc Vertessen, Kurt Gysen, Vera Baliko, Koen Kessels, Stefan Meylaers (...)