Glowee

Categorie:groep / artiest
Genre(s):Pop / Rock

Biografie

Belgisch leidinggevende en Internationaal geprofileerde marimbist Ludwig Albert behoort bij de absolute wereldtop en is één van de meest begaafde en veelzijdige marimbaspelers. Hij weet zich te onderscheiden door zijn unieke combinatie als componist en performer. Na zijn studies (bij L.Cauberghs en L.Ouderits) aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Antwerpen was hij in 1994, na een Internationale selectie, als eerste Belg toegelaten aan de befaamde Toho Gakuan Music School te Tokyo om zich verder te bekwamen bij de wereldvermaarde Japanse marimba-virtuose Keiko Abe. Dit resulteerde tot verdere uitnodigingen voor verscheidene Int. Concert tours om samen met Keiko Abe in primeur haar meesterwerken voor marimba-duo uit te voeren.

Tijdens 2004-2005 vierde Albert zijn 10 jarige carrière met een speciale concertreeks ism met verscheidene bekende gasten zoals Belgisch meest populaire zangeres Dana Winner. in 2006 produceert hij een speciale jubileum album met nieuwe opgedragen en eigen meesterwerken uitgevoerd met verscheidene Internationale gasten. Zijn totale oeuvre van eigen composities en bewerkingen zijn gepubliceerd en Internationaal verdeeld door muziekuitgeverij Beurskens -www.percussionbeurskens.com.
Als eerste Europese marimbist verscheen hij op de cover van het prestigieuze Amerikaanse magazine PAS notes 2001’ en is hij bekroond met top-awards zoals de “percussion award of honour 2001” en de “oustanding supporter award P.A.S 2004” .

Selectieve discografie als medewerker

Assemblage Volume 1Assemblage Volume 1 (2003)
Pop / Rock, Rock / Alternative
Diverse uitvoerders