Kristen Cornwell

Toon ook: Kristen Cornwell, Kristen Cornwell Quintet

Categorie:muzikant
Genre(s):vocale jazz
Instrument(en):zang
Contact van:Kristen Cornwell Quintet
Huidig/voormalig lid van:Kristen Cornwell Quintet

Korte beschrijving

De Australische Kristen Cornwell verwierf bekendheid als zangeres van de succesvolle Hystrilogie/History of Jazz-tour (met Jean Blaute) en als frontvrouw van haar eigen Kristen Cornwell Quintet.

Biografie

‘Musician’s singer’ Kristen Cornwell stond al jaren bekend als een van Australië’s meest gerespecteerde jazzzangeressen toen ze in 2004 besloot om naar België te komen. Sindsdien heeft ze zich al heel gauw opgewerkt in de Europese jazzscene. Haar kwintet met oa Frederik Leroux bespeelde zowat alle Belgische clubs en bracht in 2008 de plaat ‘Distant Skies’ uit, die volgens het Nederlandse tijdschrift Jazz Flits ‘duizelingwekkend mooi’ was. Het repertoire van dit project gaat van Charles Mingus over The Alan Parson Project tot composities van de hand van Kristen zelf.

In 2012 bracht Kristen haar vierde album uit “Duke Ellington’s Sound of Love”, gearrangeerd door muzikale duizendpoot Michel Bisceglia. Met deze nieuwe plaat, haalt zangeres Kristen Cornwell de beste nummers uit het repertoire van ‘The Duke’ boven. Ze mixt nieuwe arrangementen met klassieke interpretaties en ontpopt zich als een ervaren en expressief verhaalvertelster. Met ‘Duke Ellington’s Sound of Love’ brengt Kristen een persoonlijke selectie van Ellington’s nummers naar een nieuwe, actuele sfeer. Cornwell laat zich voor dit project rond Duke Ellington omringen door het beste wat België te bieden heeft: Michel Bisceglia tourt mee op piano, Christophe Devisscher op bas, Mimi Verderame op drums en antagonist van dienst is trompettist Carlo Nardozza.

“Het plezier van het delicate en o zo juiste samenspel van stem en piano, de sensualiteit van Carlo Nardozza’s gedempte trompet, de verfijning in de arrangementen, het klopt allemaal. De mooie klankkleur is helemaal aan Michel Bisceglia te danken. Hij is naast een meesterlijk pianist ook nog eens een uitstekend producer en zorgde samen met Kristen en de andere muzikanten opnieuw voor een praline in zijn eigen platenlabel.” - De Bond, 27 april 2012

(c) Jazzlabseries 2012

Selectieve discografie

Duke Ellington's sound of loveDuke Ellington's sound of love (2012)
vocale jazz
Kristen Cornwell