Jutta Troch

Categorie:muzikant
1985
Genre(s):21ste eeuw / hedendaags
Instrument(en):harp
Huidig/voormalig lid van:Besides, B.O.X., Nadar

Biografie

Jutta Troch studeerde harp bij Anja Goossenaerts, Sophie Hallynck en Hannelore Devaere (historische harp). In 2008 behaalde ze haar Master in de Muziek aan het Koninklijk conservatorium van Antwerpen.

Sinds 2009 specialiseert Jutta zich in het actuele muziekrepertoire binnen het kader van de Master na Master hedendaagse kamermuziek georganiseerd door het conservatorium van Gent in samenwerking met het Ictus en het Spectra ensemble. In datzelfde jaar was ze mede-oprichter van het ensemble Besides dat met zijn atypische bezetting (fluit, sax, viool, harp, gitaar, piano, percussie en elektronica) een repertoire ontwikkelt dat zich duidelijk buiten het mainstream nieuwe muziek repertoire situeert. Zo nam ze met Besides het trio ‘For Jim, Ben and Lou’ op van de Amerikaanse componist Larry Polansky, verschenen op de cd ‘The Worlds Longest Melody’ (2010, ‘New World Records’, N.Y.C.). Naast de werken van Polansky zorgt ook de muziek van Matthew Shlomowitz voor een rode draad in de programmatie. Met Besides en als vaste harpiste van het Nadar ensemble speelde ze op verschillende hedendaagse muziekfestivals zoals de ‘Internationale Darmstädter Ferienkurse’, ‘Musica Strasbourg’ en ‘Ars Musica Brussel’.

Als freelance harpiste stond ze op het podium met Ictus, Spectra, Het Paleis, de alternatieve rockgroep Dez Mona en de Brussels Philharmonic. Met de barokharp is ze actief binnen het collectief BOX. Ze is tevens mede-oprichter en organisator van What’s Next’, een festival voor actuele muziek in Brussel.

Selectieve discografie

Kristiaan van Ingelgem, Maarten van Ingelgem - In Joyful DismayKristiaan van Ingelgem, Maarten van Ingelgem - In Joyful Dismay (2014)
21ste eeuw / hedendaags
Aquarius, Maarten Van Ingelgem, Marc Michael De Smet, Jutta Troch, Kristiaan Van Ingelgem

Verwante items in de databank

Organisaties:What's Next (festival)