Woodstock in BelgiëDe eerste festivals

Type:boek
Auteur(s):Geert De Vriese, Frank Van Laeken
Uitgever:Houtekiet
Plaats van uitgave:Antwerpen
Datum van uitgave:10.04.2019
Aantal pagina's:271
Raadpleegbaar:in Muziekcentrum Vlaanderen (op afspraak)
ISBN:9789089247353
Genre(s):Pop / Rock, Jazz, Rock / Alternative, Chanson & Nederlandstalige pop
Taal:Nederlands

Info

In 2019 is het precies vijftig jaar geleden dat in het Amerikaanse Bethel, een dorp met een paar duizend inwoners, een vierdaags muziekfestival werd georganiseerd, goed voor 400.000 op elkaar gepakte aanwezigen. Woodstock – want daar gaat het over – was een game changer op het vlak van muziekbeleving.

Wat gebeurde er bij ons, in datzelfde 1969? Ook hier werden de eerste volwaardige rockfestivals georganiseerd: in Amougies, Ciney, Deurne en nog wat bizarre oorden, terwijl Jazz Bilzen een tweede pop/rockdag kreeg. The Wallace Collection stond op 1 met Daydream, The Pebbles bleven populair, samen stonden ze op bijna alle festivals in ons land. Pink Floyd, Fleetwood Mac en Yes prijkten op festivalaffiches, Steppenwolf trad op in een zaaltje in Mechelen, Jethro Tull in Londerzeel en Frank Zappa op de wei van boer Charles in Kluisberg.

Heerlijke tijden voor wie het nog kan navertellen. Die festivalgangers, muzikanten, rockjournalisten en andere mensen op de eerste rij komen in dit boek uitgebreid aan het woord. We duiken ook in de hitparade van dat jaar en herbeleven hoe muziek aan bod kwam op radio en televisie en in kranten en weekbladen. Rock-'n-roll!

Trefwoorden: ,

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie