Van noten en tonenWegwijs in muzikale begrippen

Type:boek
Auteur(s):Ignace Bossuyt
Uitgever:Davidsfonds
Datum van uitgave:16.08.2017
Aantal pagina's:176
Raadpleegbaar:in Muziekcentrum Vlaanderen (op afspraak)
Genre(s):Klassiek
Taal:Nederlands

Info

Wat is een toon, een noot, een interval? Welke noten bevat een diatonische toonladder? Hoe ontstaan dissonanten? Wat zijn boventonen? Hoe herken je de tonaliteit van een compositie? Om muziek te beschrijven geraken veel muziekliefhebbers niet verder dan hoog of laag, lang of kort, luid of stil, goed of slecht . Daar maakt dit boek komaf mee. Van noten en tonen is een heldere inleiding in de gangbare begrippen uit de muziekleer. Ontdek hoe het karakter van muziek bepaald wordt en lees meer over de historische achtergrond van muzieknotatie en terminologie. Gaandeweg krijg je meer inzicht in tonen, ritme, melodie, tempo en klankkleur. De vele voorbeelden uit het werk van ca. 400 componisten maken de termen en theorie duidelijk. Compleet met een handig lexicon van ca. 850 muzikale begrippen uit het klassieke repertoire, van het gregoriaans tot nu.

In deze herwerkte versie is het lexicon uitgebreid met meer dan honderd termen en talrijke verwijzingen naar componisten en hun werk.

Trefwoorden:

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie