Starten in een creatieve loopbaan

Type:boek
Uitgever:SMArtBe
Datum van uitgave:25.02.2014
Aantal pagina's:360
Raadpleegbaar:in Muziekcentrum Vlaanderen (op afspraak)
Plaatsingsnummer:1840
ISBN:9789401415484
Taal:Nederlands

Info

Starten als kunstenaar heeft niet enkel te maken met het romantische ideaal van roeping, noeste creatieve arbeid en als beloning (inter)nationaal succes. In de praktijk leggen kunstenaars een hobbelig parcours af vol financiële crisissen en juridische obstakels, maar evengoed langs instanties en organisaties die hen kunnen helpen in hun loopbaan.

Starten in een creatieve loopbaan bevat behalve de nodige wetenschappelijke duiding ook alle informatie die nodig is om op een solide basis aan dit traject te beginnen. Door middel van herkenbare getuigenissen komen ook de kunstenaars zelf aan bod. Dit alles maakt dit boek tot een geslaagde mix van reflectie en praktijk.

Namen deel aan deze publicatie onder coördinatie van het studiebureau van de Professionele vereniging voor creatieve beroepen (PVCB) - SMart: Jacques Bonniel, Pascale Bonniel-Chalier, Sébastien Bours, Rachel Brahy, Roger Burton, Julie De Boe, Annelies De Brabandere, Quentin de Ghellinck, Anne Dujardin, Julie Dupont, Pascal Gielen, Laura Herman, Delphine Hesters, Tim Jansens, Gert Keunen, Rudi Laermans, Xabier Landabidea Urresti, Eric Lauwers, Cristina Ortega Nuere, Laetitia Sibaud, Greet Simons, Jérémy Sinigaglia, Sofie van den Borne, Jérémie Vandenbunder, Louis-Henri Volont en Virginie Xhauflair.

Verwante items in de databank

Personen/groepen:Pascal Gielen
Gert Keunen (docent, muzikant, muziekjournalist)
Rudi Laermans

Trefwoorden: , , , , ,

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie