Cornemuses. Un infini sonore

Type:boek
Auteur(s):Jean-Pierre van Hees
Uitgever:Editions Coop Breizh
Plaats van uitgave:Kerangwenn
Datum van uitgave:2014
Aantal pagina's:400
Raadpleegbaar:in Muziekcentrum Vlaanderen (op afspraak)
Plaatsingsnummer:1839
ISBN:978-2-84346-637-3
Genre(s):Folk, Europese folk, Klassiek, klassiek crossover, hedendaagse folk, traditionele folk, populair / licht klassiek, oude muziek, Wereldmuziek
Taal:Frans

Info

Het boek herbelicht enerzijds de vele facetten van de doedelzak en anderzijds de historische bronnen die een nieuw licht werpen op het instrument waardoor vele oude vooroordelen en ideeën, zowel vanuit muzikaal als sociologisch standpunt worden herzien.
Alle gekende doedelzakken zijn geïdentificeerd, ingedeeld en vertegenwoordigd in een prachtige fotografische catalogus.

Naast de vele illustraties zijn er ook 2 DVD's ingesloten bij het boek. DVD 1 toont de speeltechnieken en geeft muzikale representatieve voorbeelden van het repertoire waarin de doedelzak wordt gebruikt: gregoriaans, polyfonie uit de Middeleeuwen en de Renaissance, barokopera, klassiek concert, hedendaagse muziek. De tweede DVD bevat meer dan honderd portretten van doedelzakken van over de wereld bespeeld door traditionele muzikanten en instrumentenbouwers.

Verwante items in de databank

Personen/groepen:Jean-Pierre van Hees (muzikant, docent)

Trefwoorden: , , ,

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie