Artiestencontracten. Een koud kunstje?

Type:brochure
Auteur(s):Hannes Cannie, Evi Gillard
Uitgever:Locus, Vereniging Vlaamse Cultuurcentra
Datum van uitgave:03.2014
Aantal pagina's:39
Raadpleegbaar:Artiestencontracten. Een koud kunstje? (download)
Taal:Nederlands

Info

Programmatoren hebben dagelijks te maken met afspraken en eisen van artiesten en tussenpersonen, zoals managers en boekingskantoren. Commissies, partages, aansprakelijkheid, technische fiches, auteursrechten, bedrijfsvoorheffing, … zijn maar enkele termen die het hoofd doen duizelen. LOCUS en VVC willen een houvast bieden bij het onderhandelen en contracteren met artiesten en tussenpersonen en u zo op weg helpen om evenwichtige artiestencontracten in het leven te roepen.

Deze brochure is een digitaal (maar makkelijk printbaar) 'drieluik', met een uitgebreide brochure (luik 1), een voorstel van contractbijlage (luik 2), en een handige checklist (luik 3). Deze brochure focust op de relatie tussen cultuur- en gemeenschapscentra en artiesten/tussenpersonen, maar is zeker ook bruikbaar voor andere gemeentelijke (culturele) actoren (bibliotheken, culturele en jeugdverenigingen, ...) die activiteiten of evenementen organiseren, en hiervoor een beroep doen op artiesten of gezelschappen.

Verwante items in de databank

Nieuws:Artiestencontracten. Een koud kunstje? (27.03.2014)

Trefwoorden: ,

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie