De geschiedenis van de Belgische Muziekindustrie

Type:studie/rapport
Auteur(s):De Meyer, Ameryckx
Uitgever:K.U. Leuven
Plaats van uitgave:Leuven
Aantal pagina's:114
Raadpleegbaar:in Muziekcentrum Vlaanderen (op afspraak)
Taal:

Info

Laat het duidelijk zijn, de muziekindustrie staat in dit artikel centraal, vooral die van de populaire muziek, en dan nog wel met prioriteit voor een historische benadering die zou moeten toelaten grote tendensen in de loop van de tijd te signaleren. Wat de artiesten betreft: ze staan voor een keer dus niet in de spotlichten en alleen de belangrijkste Belgische artiesten van het min of meer populaire of lichte genre worden genoemd meestal dan nog in verband met de firma's waarin ze een kans hebben gekregen ofwel bekend zijn geworden.

De gegevens zijn verzameld via vele gesprekken gedurende de laatste jaren met mensen uit de business. Wij kunnen alleen maar hopen dat ze zo accuraat mogelijk zijn weergegeven.

Trefwoorden: , , , , ,

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie