Niet tellen maar wegenOver de zin en onzin van prestatieafspraken in de culturele sector

Type:boek
Auteur(s):Bunnik, van Huis
Uitgever:Boekmanstudies
Plaats van uitgave:Amsterdam
Datum van uitgave:2011
Distributeur:Boekmanstichting
Aantal pagina's:112
Raadpleegbaar:in Muziekcentrum Vlaanderen (op afspraak)
Plaatsingsnummer:612
Taal:

Info

Aan vele bestuurstafels zal men in de komende maanden wikken en wegen over het lot van menig kunstinstelling. Er zullen gesprekken plaatsvinden waarbij prestatieafspraken worden gemaakt en subsidievoorwaarden worden gesteld. Langs welke parameters wordt dit gesprek gevoerd? Hoe zinvol zijn de afspraken, de feiten en argumenten die daarbij een rol spelen?

Leidraad in het debat tussen politici en vertegenwoordigers uit de cultuursector zal zijn de recentelijk verschenen publicatie Niet tellen maar wegen: over de zin en onzin van prestatieafspraken in de culturele sector van Claartje Bunnik en Edwin van Huis. De publicatie handelt over de mogelijkheden die culturele instellingen en subsidiƫrende overheden hebben om het onderlinge gesprek te voeren en afspraken over resultaten te verbeteren. Bunnik en Van Huis adviseren de zaak niet louter boekhoudkundig te benaderen. Ook de culturele opdracht die een gesubsidieerde instelling heeft is van belang, en of die goed wordt ingevuld.

Trefwoorden: , , , , ,

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie