Guide To Early Music in FlandersSecond edition 2009

Type:gids/catalogus
Uitgever:Muziekcentrum Vlaanderen
Plaats van uitgave:Brussel
Datum van uitgave:2009
Aantal pagina's:98
Raadpleegbaar:Guide to Early Music in Flanders (download)
Plaatsingsnummer:1750
Genre(s):oude muziek
Taal:

Preview

Info

Deze praktische Engelstalige publicatie over oude muziek en de historische uitvoeringspraktijk in Vlaanderen bestaat uit 3 delen. Het eerste deel bevat een algemene inleiding op de oude muziekbeweging in Vlaanderen die werd geschreven door Knack-journalist Peter Vandeweerdt naar aanleiding van Musica Antiqua Revisited en een muziekhistorische inleiding door Dr. Bruno Boeckaert. Het tweede deel behandelt de artiesten (ensembles, solisten, dirigenten) aan de hand van een korte bio, de specialisatie en contactgegevens. Het derde deel geeft aan de hand van een korte omschrijving en contactgegevens een overzicht van allerlei soorten organisaties actief in de oude muziek: bibliotheken en documentatiecentra, festivals en concertzalen, conservatoria en hogere opleidingen, media, uitgevers, cd-labels etc. Het laatste deel over subsidies voor Vlaamse artiesten heeft als doel buitenlandse programmatoren op de hoogte te brengen over de mogelijke ondersteuning die men kan verkrijgen bij het uitnodigen van een Vlaams ensemble.

Doelgroep: buitenlandse professionelen actief in de oude muziek

De gids wordt enkel voor promotionele doeleinden gebruikt en is niet in de handel verkrijgbaar maar u kan op deze site wel de pdf downloaden.

Verwante items in de databank

Documenten:Guide to Early Music and Baroque in Flanders (boek)

Trefwoorden: , ,

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie