Will Tura

Type:biografie
Auteur(s):Sandy Blanckaert
Uitgever:Houtekiet
Plaats van uitgave:Antwerpen
Datum van uitgave:17.09.2009
Aantal pagina's:400
Raadpleegbaar:in Muziekcentrum Vlaanderen (op afspraak)
Plaatsingsnummer:924
ISBN:978 90 8924 079 8
Genre(s):levenslied, pop/populair
Taal:Nederlands

Info

Will Tura (20 augustus 1940) staat al meer dan een halve eeuw op de planken, bracht meer dan honderd platen uit, was de eerste Vlaamse artiest die in 1974 Vorst Nationaal liet vollopen, stond ruim negenduizend keer op een podium en als een bevlogen topsporter treedt hij nog steeds op. Hij heeft een gigantisch palmares en speelde een cruciale rol in de Vlaamse muziekwereld. Maar wie is Will Tura eigenlijk?
In interviews met de pers is Will steeds op zijn qui-vive, maar zijn dochter Sandy kent hem door en door. Zij was dan ook de aangewezen persoon om de biografie van Will Tura te schrijven. De hechte vader-dochterrelatie zorgt voor onverwachte inkijkjes in zijn leven. Nooit eerder liet Tura in zijn hart kijken, nooit eerder was hij zo openhartig als in dit boek.
Sandy slaagt er als eerste in alle muren rond Tura’s hart te slopen. De lezer krijgt een genuanceerd beeld van wie Will Tura werkelijk is en hoe hij zijn rol als zanger, componist, performer, vader, echtgenoot, broer, schoonzoon, collega en werkgever beleeft. Hij spreekt vrijuit over zijn twijfels, onzekerheden, dromen, vreugde en verdriet, ambities en spijt. En over het verschil tussen Arthur en Tura. Ook familieleden, collega’s en muzikanten lichten een tipje van de sluier op. Zo wordt deze biografie een uniek boek vol mooie en kwade herinneringen, grappige en droevige verhalen en boeiende weetjes over een rasartiest die leeft voor zijn twee passies: de muziek en zijn gezin.

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
'Een jaartje ertussenuit zou mij goed doen' (22.11.2009)
Personen/groepen:Will Tura (groep / artiest)

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie