Een creatieve invulling van het vak begeleidingspraktijk

Type:eindverhandeling
Auteur(s):Astrid Stockman
Uitgever:LUCA - Campus Lemmensinstituut
Plaats van uitgave:Leuven
Datum van uitgave:2009
Aantal pagina's:55
Raadpleegbaar:Een creatieve invulling van het vak begeleidingspraktijk (download)
Plaatsingsnummer:1717
Taal:Nederlands

Info

Deze eindverhandeling onderzoekt hoe begeleidingspraktijk op een creatievere manier kan ingevuld worden: hoe kunnen we leerlingen piano vanaf M1 de kans geven om enerzijds in de pianoles te blijven werken aan hun techniek, en anderzijds pop te leren spelen en los te komen van de partituur? Hoe kunnen we vanuit die vraag het vak begeleidingspraktijk aanpassen en ook voor leerlingen optie samenspel toegankelijk maken? Hoe kunnen we vanuit de auditieve ervaring overgaan op uitvoering en theorie, zonder er een klassieke vorm van partituur bij te betrekken? Is het mogelijk om als leerkracht begeleidingspraktijk het vak anders, minder klassiek en creatiever in te vullen?

(Scriptie aangeboden tot het behalen van de graad van Meester in Muziek, optie Instrument-Zang: Piano. Promotor: de heer Renaat Beheydt)

Trefwoorden:

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie