Megadancings en housemuziek

Type:boek
Auteur(s):Conny Vercaigne
Uitgever:Davidsfonds
Plaats van uitgave:Leuven
Datum van uitgave:1996
Aantal pagina's:151
Raadpleegbaar:in Muziekcentrum Vlaanderen (op afspraak)
Plaatsingsnummer:1690
ISBN:90-6152-929-8
Genre(s):Dance & Electronica, house & techno
Taal:Nederlands

Info

Dreunende 'house', xtc, stoere jongens en schaars geklede meisjes, weekendongevallen, razzia's,.. De megadancing, het nieuwste uitgaansfenomeen, roept allerlei negatieve beelden op. Ouders, leraars, opvoeders, stellen zich vragen, de berichtgeving in de pers veroorzaakt haast 'morele paniek'.

En toch.. Objectieve informatie is moeilijk te vinden. Conny Vercaigne was in de megandancings en verdiepte zich in housetijdschriften. Ze peilt naar wat jongeren aanspreekt in de nieuwe muziekrage, beschrijft hun kleding en het jargon dat ze gebruiken en biedt een gefundeerde kijk op het veelbesproken probleem van het druggebruik. Het mediabeeld -de karikatuur?- van 'housers' vergelijkt z met dat van hippies, nozems, punkers, heavy metal fans.. Ze brengt de noodzakelijke achtergrond: over die kleine groepjes jongeren die het imago van een hele generatie bepalen, over de repressieve houding van de overheid, over een alternatieve benadering van jongeren ook.

'Megadancings en housemuziek' stelt indringende vragen aan onze cultuur, waar 'jong zijn en blijven' een levensstijl is geworden.

Trefwoorden:

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie