Sociale en fiscale spelregels voor kunstenaars

Type:boek
Auteur(s):Souvereyns, Vanheusden
Uitgever:UGA uitgeverij
Plaats van uitgave:Heule
Datum van uitgave:05.2009
Aantal pagina's:477
Raadpleegbaar:in Muziekcentrum Vlaanderen (op afspraak)
Plaatsingsnummer:1678
ISBN:978-90-6768-973-1
Taal:

Info

Voor kunstenaars en organisatoren actief in België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Nederland.

Kunstenaars en hun opdrachtgevers worstelen regelmatig met vragen over sociale zekerheid en fiscaliteit. Vaak zijn zij ook in het buitenland actief. Dit brengt nog complexere situaties met zich mee. Onder welk sociale zekerheidsstelsel valt de kunstenaar die ook in het buitenland werkt? Hoe zit het met de inkomsten die de kunstenaar in het buitenland behaalt? Waar moet de kunstenaar deze aangeven en waar en hoe wordt hij erop belast? Welk btw-stelsel is van toepassing als de kunstenaar diensten en leveringen verricht in het buitenland?

Het Kunstenloket heeft in samenwerking met uitgeverij UGA een boek gemaakt waarin u een antwoord op deze en vele andere vragen vindt over de sociale en fiscale reglementering voor kunstenaars en opdrachtgevers, actief in België en in onze buurlanden.
Een nuttig en leerrijk vademecum voor de hele sector.

Verwante items in de databank

Organisaties:Kunstenloket (ondersteunende organisatie / belangenvereniging)

Trefwoorden: , ,

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie