Ainsi chantait le pays de l'OurtheChants, cris et formulettes de l'Ardenne wallonne région de La Roche - Houffalize notés, compilés par Roger Pinon

Type:boek
Auteur(s):Roger Pinon
Uitgever:Histoire collective
Plaats van uitgave:Rossignol
Datum van uitgave:1996
Aantal pagina's:156
Raadpleegbaar:in Muziekcentrum Vlaanderen (op afspraak)
Plaatsingsnummer:1650
ISBN:D/1996/6166/1
Genre(s):traditionele folk
Taal:Frans

Info

De Waalse Ardennen, de provinicie Luxemburg in het bijzonder, zijn lange tijd door de folklorekenners uit Luik, Namen en Charleroi, gezien als dé bewaarplaats van de tradities.
Vandaag echter zijn de folkloristen van de Belgische Ardennen zich bewust geworden van haar verleden vol tradities. Verschillende lokale en regionale tijdschriften ruimen een belangrijke plaats in voor het verzameld materiaal verband houdend met de tradities en folklore. Verschillende musea verzamelen objecten waarvan het gebruik nog slechts een herinnering is.
Dit boekje bevat een schat aan liederen, gezegden, bezweringen en kreten die Roger Pinon 50 jaar overal ter plaatse verzamelde.

Trefwoorden: ,

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie