Je moet gewoon je gore rotbest doen!Studie naar de positie van Vlaamse kunstenaars op de Nederlandse kunstenmarkt

Type:studie/rapport
Auteur(s):Franky Devos, Jacqueline Schoemaker
Uitgever:De Brakke Grond
Plaats van uitgave:Amsterdam
Datum van uitgave:2005
Aantal pagina's:70
Raadpleegbaar:in Muziekcentrum Vlaanderen (op afspraak)
Plaatsingsnummer:1063
Taal:Nederlands

Info

Voor het vierde jaar op rij bestudeert het Vlaamse Cultuurhuis de Brakke Grond de aanwezigheid van Vlaamse podiumkunsten in Nederland. Het gaat daarbij om theater, jeugdtheater, muziektheater, cabaret, popmuziek, dans en ballet.
Daarmee wil de Brakke grond het debat voeden rond de spreiding van Vlaamse podiumkunsten in Nederland en geruchten ontkrachten of bevestigen. Al een tijdje gonst het van de geruchten als zou deze spreiding problematisch verlopen: de interesse van Nederlandse programmeurs in Vlaamse producties zou afnemen en zij zouden aankijken tegen een teruglopende publieksbelangstelling.
Onder Vlaamse podiumkunsten wordt verstaan: kunst, gemaakt in Vlaanderen, al dan niet gesubsidieerd door de Vlaamse Gemeenschap door middel van structurele of projectsubsidies.

Trefwoorden:

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie