Cultuurkijker - Cultuurparticipatie gewikt en gewogenBasisgegevens van de survey 'Cultuurparticipatie in Vlaanderen 2003-2004'

Type:boek
Auteur(s):Waege, Lievens, De Meulemeester
Uitgever:De Boeck
Plaats van uitgave:Antwerpen
Datum van uitgave:2006
Aantal pagina's:311
Raadpleegbaar:in Muziekcentrum Vlaanderen (op afspraak)
Plaatsingsnummer:1050
ISBN:90 455 1636 5
Taal:

Info

Wie neemt deel aan het rijke en gevarieerde cultuuraanbod in Vlaanderen en wie niet? Hoe staat het met de participatie aan diverse (deel)sectoren? Wat zijn de belangrijkste drempels voor deelname? Hoe kunnen verschillen in participatiegedrag begrepen worden? Hoe spoort participatiegedrag met bredere leefstijlen? Moet de overheid moeilijke kunstvormen subsidiëren?

Om deze en vele andere vragen te beantwoorden, verrichtte het Steunpunt Re-Creatief Vlaanderen in opdracht van de Administratie Cultuur van de Vlaamse Gemeenschap de survey ‘Cultuurparticipatie in Vlaanderen 2003-2004’. In een representatieve steekproef van 2 849 Vlaamse gezinnen werden alle leden tussen 14 en 85 jaar uitgebreid en gedetailleerd bevraagd over hun deelname aan het culturele leven en hun houding ten aanzien van deelaspecten van cultuur. Cultuur wordt daarbij breed ingevuld: niet enkel de deelname aan de schone kunsten komt aan bod, maar ook meer alledaagse vormen van cultuurbeleving, het sociale leven en het uitgaansleven. Naast de breedte van het gebruikte cultuurbegrip kenmerkt deze studie van de Vlaamse bevolking zich door de scherpte van het verkregen beeld: participatie, zowel in de publieke sfeer als thuis, wordt in fijne categorieën en ongekend detail gemeten.

Verwante items in de databank

Organisaties:Re-creatief Vlaanderen (bibliotheek, archief, studiecentrum, ondersteunende organisatie / belangenvereniging)

Trefwoorden: ,

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie