Insider/Outsider

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Per W / Pawlowski
Label(s):Jezus Factory Records
Releasedatum:29.03.2019
Aanwezig in Muziekcentrumneen
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Perscommentaren

"Grillig is [..] het codewoord op Outsider/insider." (...) "deze bundel van twintig songs [is] verre van een rommeltje. Pawlowski en Per W houden hun kuren in bedwang en blijven easy on the ear. We noteren pop, glamrock en 80s-synths in één en hetzelfde lied (Land of the most forgotten) en verder nog new wave (Bigotry & bigamy), honky-tonk (We won't lose touch), garagerock (Smokey derision) en zelfs avant-gardejazz à la STUFF (Spanwerk)." (...) "Outsider/insider is een hoogmis van tegendraadsheid. Mauro en Kloot zoals we hen kennen: altijd zonder pardon." (****)
Dennis Van Goethem, Het Nieuwsblad, 29.03.2019, p.24

"Hier wordt met vreugde en blijdschap gemusiceerd met de aanstekelijke slordigheid van The Lemonheads die een plaatje van The Cars hebben opgezet. Korte freaky soundbites verbinden de nummers die poppy en toppie zijn." (***)
(mc), Humo 4099, 26.03.2019, p.158

"Opener KPW on 45 is een catchy poprocksong die ook een ode is aan The Ramones, maar nooit een punksong wordt. Je hoort dwarse new wave, speelse glamrock met flarden Bowie, flirtjes prog en heel wat college rock waarvoor de twee P’s ongetwijfeld de meest gekoesterde eigenaardigheden uit hun collectie nog eens hebben opgelegd." (...) "Insider/Outsider is een lekkere rariteit waarvan het speelplezier vlot overspringt op de luisteraar." (***)
Stef Vanwoensel, Gazet Van Antwerpen, 30.03.2019, p.14