Delidomia

Type:album
Formaat:Vinyl LP
Uitvoerder(s):Tristan
Releasedatum:08.03.2019
Aanwezig in Muziekcentrumneen
Genre(s):electronica

Perscommentaren

"één van de meest bevreemdende én verslavende tripjes van het voorjaar" (...) "In haar volstrekt unieke ambientpop lijkt ze een eigen taal te hebben ontwikkeld, waarin jazz, electronica en r&b elkaars grammatica koortsachtig aftasten. Klinkt vast pretentieus op papier, maar in deze Alice in Wonderland-achtige wereld verdwaal je zonder noodzakelijk de weg terug uit de konijnenpijp te willen vinden." (****)
Gunter Van Assche, De Morgen, 13.03.2019, p.15

"Een leger vrouwelijke artiesten injecteert de belpop met een frisse dosis grilligheid. De nieuwste soldate heet Tristan" (...) "'Olso', de opener van haar net verschenen tweede ep Delidomia, is hét voorbeeld van haar eigenzinnigheid. De song ontluikt als dromerige Disneypop die met elke tel weirder wordt, tot je in een wilde technotrip verzeilt. Die mondt dan weer uit in een jazzy pianoballad." (****)
Tom Zonderman, De Standaard, 13.03.2019, p.D7

"Op haar ep Delidomia scheert ze langs ingetogen ambient, stormachtige electronica en plagerige pop die pap lust van jazz. Zwart op wit leest dat als een drukke bedoening, maar Van den Bulcke knoopt het allemaal zo subtiel en natuurlijk aaneen met die duizelingwekkende stem van haar." (...) "Tristan [wordt] de nieuwe chouchou van Vlaanderen. Sorry Lander, ook wij zijn verliefd." (****)
Dennis Van Goethem, Het Nieuwsblad, 12.03.2019, p.20