RKTKN #3

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Raketkanon
Label(s):Alcopop! Records
Label code:ALCOPOP182
Releasedatum:05.04.2019
Aanwezig in Muziekcentrumneen
Genre(s):Rock / Alternative

Track-info

1.Ricky
2.Fons
3.Mélody
4.Hannibal
5.Robin
6.Lou
7.Harry
8.Ernest
9.Mido

Perscommentaren

"De echte evolutie zit net in de extremen, die op ‘RKTKN#3’ nóg een stukje verder komen te liggen: waar hun bestaansreden voorheen vooral in het rood lag, weet Raketkanon nu meer dan ooit munt te slaan uit de luwte. In ‘ Mélody’ figureert er zowaar een akoestische gitaar, en niet als brandhout" (...) "net wanneer je vreest dat ze zichzelf serieus beginnen te nemen bij Raketkanon, volgt ‘Hannibal’: een getoonzette migraineaanval, met in de hoofdrol een luchtalarm dat vast is komen te zitten in een hakkelende vleesmolen. Na de eerste keer kun je niet anders dan lachen, maar wie het waagt om nog eens op play te klikken hangt eraan." (****1/2)
(tr), Humo, 02.04.2019, p.166

"De songs zijn gelaagder dan voordien en springen slimmer om met de stilte tussen de gulpen noise. De loeiende synths kregen een sterrol. Zelden klonk deze band zo gevarieerd." (****)
(gva/svs), De Morgen, 04.04.2019, p.14

"Raketkanon blijft op zijn best in de nummers die Devos behandelt alsof hij therapeutisch in een kussen staat te tieren. 'Ernest' en 'Hannibal' hanteren de moker, en wie ooit in het donker de Fons tegenkomt uit het gelijknamige nummer, rent beter gillend weg. Die energie lijkt zich dezer dagen vooral te manifesteren via de synth van Lode Vlaeminck – single 'Ricky' doet denken aan de weirdopop van Shht. Kwestie dat de gitaren niet altijd eerste viool kunnen spelen." (***)
Nick De Leu, De Standaard, 03.04.2019, p.DS2-6