Riverside Hotel

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Eriksson Delcroix
Label(s):V2 Records Benelux, Waste My Records
Releasedatum:01.02.2019
Aanwezig in Muziekcentrumneen
Genre(s):singersongwriter
Taal:Engels

Perscommentaren

"Eriksson Delcroix heeft al eerder zo broeierig geklonken, maar nooit zo feestelijk." (***1/2)
(gvn), Humo, 29.01.2019, p.159

"De twee klinken bevrijd. Louisiana hot is uptempo plezier, Snap off the pearl snap is gemaakt voor de betere bar in Mississippi en de titelsong is heerlijk verhalend met een muzikale knipoog." (...) "hun meest dansbare en ambitieuze plaat tot dusver." (***)
Guy Stevens, Het Nieuwsblad 05.02.2019, p.21

"De invloed van de cajunmuziek ligt er dik op, al wordt een klassieker als ‘La danse de Mardi Gras’ behalve vol speelplezier, vooral rauw en metalig naar de eigen hand gezet." (...) "Het hele album ademt de broeierigheid uit van de bayous, door natuurlijke krekels, banjoeffecten, de lofiopnamesfeer, de rituele percussie en het archaïsche, Franse accent. De meeste songs zijn dansbaar en sluiten een periode af waarin deze band vanuit verschillende invalshoeken ‘americana’ verkende." (****)
Peter Vantyghem, De Standaard, 06.02.2019, p.D6

(...) "een muzikaal feest waarin werkelijk van alles gebeurt. Zelfs de krekels zingen mee tijdens het trieste Le Bayou De Mille Misères. Elders lijkt Johnny Dowd dronken door New Orleans te zwalken en Serge Gainsbourg in Kalmthout te komen pootjebaden. Het is dansen met een slok op."
Willem Jongeneelen, OOR 2019/02, februari 2019, p.75