Exhale

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Intergalactic Lovers
Label(s):Unday Records
Label code:UNDAY066CD
Releasedatum:15.09.2017
Aanwezig in Muziekcentrumneen
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.Between the lines
2.Coast to coast
3.Give it up
4.Talk! Talk!
5.River
6.For the young ones
7.Ego wars
8.My I
9.Fears
10.No shame
11.Let go

Perscommentaren

"Het is Intergalactic Lovers nog altijd aan te horen dat de groep in het tijdsvak na Interpol en Editors de kop opstak. Economisch aangeklede, compact vormgegeven, met heldere melodieën toegeruste songs bedenken ze daar in Aalst." (...) "de nummers zelf genieten prioriteit, alsook de manier waarop Chedraoui ze als een sirene boven op een klip loepzuiver en begeesterend met de wijde omgeving deelt." (****)
Kurt Blondeel, Focus Knack, 13.09.2017, p.45

"Aan de songs op hun vorige twee scheelde weinig, dus hebben ze er gewoon méér geschreven – maar dan doeltrefender, met minder omwegen naar de pointe. De sterren hierboven behoren dan ook evenzeer toe aan producer Gil Norton, die de droge één-op-éénproductie van vroeger uit het raam keilde, de Lovers in zijn prettigst galmende kamer parkeerde en een paar strijkers, bijna stiekem, voor een extra dimensie liet zorgen. (Zucht diep) Móói." (****)
(tr), Humo, 19.09.2017, p.166

"Lara Chedraoui is aardig op weg om uit te groeien tot de leading lady van de Vlaamse rockscene. De zangeres etaleert persoonlijkheid en star quality en zingt als het poppy zusje van PJ Harvey of Feist."
Gunter Jacobs, Het Belang Van Limburg, 23.09.2017, p.42

"Lara zingt vaak over onzekerheid, over een juiste balans zoeken in een mensenleven. Ze ademt echter ook positivisme uit en niet alleen als ze op een podium staat te stralen. De band is op Exhale bovendien niet bang om de zaken soms wat kleiner aan te pakken, maar soms ook juist heel groot - met strijkers - uit te pakken. Hoog tijd voor meer Nederlandse aandacht."
Willem Jongeneelen, OOR 2017/09, september 2017, p.83