The cut up jeans technique

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Nid & Sancy
Label(s):Digital Piss Factory
Label code:DPF100CD
Releasedatum:14.04.2014
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):elektro & dancerock
Taal:Engels

Track-info

1.How to distress your *****
2.The cut up jeans technique
3.Randy's tr3be (Black magic fudge)
4.Throat
5.Cyrrone was here
6.Randy's attack
7.Crude freedy
8.Skinny fit
9.I take things
10.The stream
11.The anti manual
12.Nun cut groove
13.The spillover memory

Perscommentaren

(... ) "een spartaanse kuur van vintage synths, drummachines en sissende computers. Hun opgenaaide stijl klinkt dan ook vertrouwd, waarbij songs en halve ideeën wekenlang marineren in een vochtige kelder, vooraleer ze schuimbekkend op je oren worden losgelaten. Net als een jeans, moet ook deze plaat enkele dagen de kans krijgen om zich te zetten om je oren. Maar daarna past deze Nid & Sancy als gegoten." (***1/2)
Gunter Van Assche, De Morgen, 24.04.2014, p.M7

"De dertien tracks op `TCUJT' ­- withete brokken electro, hiphop en acid, strak in het gelid gezet en onder hoge druk door de speakers geperst ­ duren alles samen net geen halfuur. Kortom: de generator die de oude synths, drummachines en computers van N&S doet draaien, loopt op adrenaline, en af en toe op dubbele ristreto's en een vingerhoed Boliviaans marspoeder. Zoals in `Randy's Tr3be (Black Magic Fudge)', `Randy's Atack' en het oudere, maar fucking kranige `Skinny Fit': bangers die uw hartslag de hoogte in jagen maar 'm nooit doen ontsporen. Een vet, pretentieloos, lekker stroomstootje van een plaat." (***)
Humo, Kristoff Tilkin, 15.04.2014, p. 158

"Nid & Sancy zorgen al jaar en dag voor opwindende lappen electroclash, maar blijven om het vliegende spaghettimonster weet welke reden toch een beetje Belgiës best bewaarde electrogeheim. Dat is niet enkel jammer, het is zelfs een klein beetje een schande. Ook op deze ‘The Cut Up Jeans Technique’ worden we naar goede gewoonte getrakteerd op rake mokerslagen en gemene modderfokkers van tracks. De neurotische stamper ‘Randy’s Tr3be (Black Magic Fudge)’ mikt een eerste keer met scherp, en gevolgd door ander lekkers als ‘Cyrone Was Here’ en de op hol geslagen typemachinebeats van ‘Randys’ Attack’ word je zelfs geen adempauze gegund. Tussen het bombardement aan beats en bassen door hoor je echter ook de subtiele spitsvondigheden. Dikwijls is het net dat oog voor detail, die knappe vondsten en fraaie breaks en drops die Nid & Sancy hoog en ver boven de middenmoot verheffen. Zo is deze plaat 13 tracks lang een heerlijke rollercoaster met messcherpe beats, pompende bassen en knetterende synths! ‘The Cut Up Jeans Technique’ is een feest van begin tot eind. Nid & Sancy spelen - nog steeds - in een klasse apart!"
(mc), RifRaf #254, april 2014, p.24

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Nid & Sancy - Gort en Koed! (22.04.2014)