The Winding

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Fence
Label(s):Fons Records
Label code:FR029CD
Distributeur:N.E.W.S.
Releasedatum:01.05.2016
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.In love
2.The winding
3.The battle calls
4.Lupi
5.Move on
6.Step inside
7.Very old man
8.Pulling blanks
9.Do not understand
10.Heroes (8ave it up)
11.Mac & Cheese

Perscommentaren

"De funk is goeie funk, de eerste typische Fencevondst zit 1’47” ver, als een klein stukje hernomen wordt van de treiterige kinderbackings." (...) "We moeten af en toe aan Beck en Balthazar denken. En anderhalve keer aan Air en Tame Impala, maar dat zijn geen groepen uit de B-bak." (...) 'Move On' begint als onze favoriete microfunkgroep The Meters, vanaf de eerste backing vloeit het richting 'The Girl Is Mine' van Michael Jackson en Paul McCartney. Ja, zo mooi kan het worden." (...) "Fence is geen gewonere groep. We like, we love, en nog beter: echt goedgezind worden wij hiervan." (***1/2)
(gvn), Humo, 26.04.2016, p.178

"Fence blijft ook op zijn vijfde plaat niet binnen de omheining voor Fab Four-fanaten zitten: sinds de vorige plaat weten we dat ze graag in de groove duiken, en dat is hier meer dan ooit te horen. Zo swingt single 'The Winding' met een Stevie Wonder-clavinet, en passeren er tekstflarden als 'I believe in ebony'." (...) "complexe pop vol prikkelende details die opvallend complexloos klinkt. De eerste song legt het aan met een Tame Impala-bas, de tweede met Balthazarsamenzang, beide keren is het resultaat: instantgeluk." (****)
Pieter Coupé, De Morgen, 28.04.2016, p.22

"De slepende groove wordt nog maar zelden met gitaar ingekleurd, maar met uiterst doeltreffende toetsen waardoor een groot deel van de plaat doet denken aan zowel Wizards Of Ooze, Stevie Wonder, D'Angelo als Beastie Boys." (...) "Goesting én vakmanschap spatten van deze plaat af." (8/10)
Christof Rutten, Het Belang Van Limburg, p.46

"Rijk aan ideeën is ook het vijfde album van [...] Fence." (...) "Er zitten opvallend veel funky grooves (en een beetje jazz) door hun oorwurmen van popliedjes verweven. Tikje rauw en onvoorspelbaar blijft Fence echter ook."
Willem Jongeneelen, OOR 2016/7, juli 2016, p.89

"'Toen we evolueerden naar repeteren met z’n drie is er langzaam een dikke frank gevallen,' vertelt Niels over de grote herbronning sinds het vorige album. Dat self-titled plaatje verraste met z’n heerlijk groovende popsongs die er als een warm lentebriesje ingaan. Op het verslavende ‘The Winding’ kiest het drietal, samen met Micha Volders en Joeri Wijnants, opnieuw voor die groove. Maar door de zorgeloze drums die in een innige verstrengeling liggen met de tipsy bas - luister ‘Step Inside’ of ‘Do Not Understand’ om te weten hoe dat klinkt - en wat zangeffecten, heeft Fence er dit keer nog een smak funk- en spacyness aan toegevoegd. Met zijn aanstekelijke fond, aangevuld met meer toetsen en minder gitaren, laat de knappe single ‘The Winding’ dan ook meteen horen waar Fence vandaag voor staat. Maar het volledig plaatje krijg je pas als je ook het geweldige ‘Lupi’, het onvergetelijke ‘Pulling Blanks’ of het rustigere ‘The Battle Calls’ hoort. ‘The Winding’ is niet alleen een plaatje om grijs te draaien maar vooral ook om te koesteren."
(jdb), RifRaf #275, mei 2016, p.15